Blog informatii diverse

Scriu si comentez stiri aparute despre optimizare site-uri, politica, alte evenimente

Napul produs pentru diabetici si pentru cei ce vor sa previna diabetul

Napi (helianthus tuberosus)

Produs bogat in insulina naturala – 20-35%, minerale-iod, Fe, Cu, Ca, vitamine – A, B1, B2, PP, C . Toate acestea au un rol determinant in combaterea diabetului, refacerea pancreasului in parametri optim – functionali, stabilizarea si intarirea sistemului nervos si imunitatea naturala a organismului, combaterea bolilor cardiovasculare, refacerea puterii de sinteza a hematiilor si leucocitelor .

Poate fi folosit cu succes in dietele de slabire datorita aportului redus de carbohidrati – 2%.

Consumul a 100-200 g/zi de napi in stare natur sau conservati fara fierbere, (in sare sau otet) le pastreaza calitatile curative (si gustative). Napii pot fi consumati nu doar cruzi (ca un fruct) ci si sub forma de salata (in diverse combinatii cu alte fructe sau legume) piure (sunt mai buni decat cartofii deoarece nu contin amidon), prajiti, in supe, garnituri, etc. etc. Napul este un produs prea putin cunoscut care merita toata atentia noastra datorita unor calitati ca cele enumerate mai sus ce-l fac un competitor serios in lupta pentru obtinerea unei stari de sanatate perfecte prin consumul unui aliment ce ne poate aduce atatea beneficii.

Napul (Napii) Helianthus tuberosus

Specie perena cu radacini tuberizate de marimi si forme diferite.Tulpina aeriana poate ajunge la 2-2,5m,cu flori galbene ce au un continut de nectar superior floarea soarelui.
Se cultiva pentru tuberculii bogati in insuluna naturala (20-35%) vitamine – A, B1, B2, PP, C minerale Fe, Cu, Ca,iod, elemente ce contribuie la stabilizarea sistemului nervos si intarirea imunitatii naturale a organismului uman sau animal.
Frunzele si tulpinele au de asemeni aceste elemente care,insotite de clorofila ajuta la refacerea puterii de sinteza a hematiilor si leucocitelor din sange.
Continutul ridicat de insulina naturala din tuberculi (20-35%) usor asimilabila de organism usureaza efortul pancreasului de a o produce, ajutand totodata la refacerea acestuia si la readucerea sa in parametri optimi de functionare.
Bolnavii insulino-dependenti, toti cei diagnosticati cu o forma de diabet (fie incipient,fie avansat), vor gasi in produsul natural NAP un aliat in lupta pentru refacerea sanatatii. Consumat ca atare (ca un fruct sau o leguma), in salate simple sau asortate cu alte legume si fructe, sub forma conservata (muraturi), copt, prajit, piure, adaugat in supe sau mancaruri Napul devine si un aliment apreciat prin savoarea deosebita si gustul dulceag.
Beneficiul consumatorului de napi se regaseste in starea perfecta de sanatate a pancreasului, responsabil de productia optima de insulina in organism. Persoanele neafectate de diabet nu vor afectate niciodata de boala daca vor consuma periodic (sezonul rece) o cantitate de 100-200 gr/zi. Persoanele ce au in familie bolnavi de diabet vor putea evita contactarea unei forme de boala diabetica prin consumul preventiv al acestui aliment – medicament. Continutul scazut in carbohidrati – 2% – il recomanda in curele de slabire, consumul a 100-200 gr/zi la mesele principale este aproape neobservat ca aport caloric, dar produce efect in timp prin actiunea elementelor descrise mai sus ce ajuta la refacerea pancreasului si readucerea sa in parametri normal – functionali.

2 responses to “Napul produs pentru diabetici si pentru cei ce vor sa previna diabetul

  1. Pingback: intarirea imunitatii | pau d'arco candida | tratament candida

  2. filip October 8, 2012 at 2:52

    planta cu multiple utilizari
    -tuberculi ce contin inulina recomandat in consumul diabeticilor
    -tulpinile cat si tuberculii pot fi utilizati in hrana animalelor
    -planta melifera
    -planta ornamentala
    -productie la hectar 30-45 tone

    Oferta de pret
    –1-5 hectare-pret 2800/ha
    –6-10hectare pretul 2500lei/ha
    –11-25 hectare pretul 2200lei/ha
    –26-100hectare pret 2000lei/ha

    pret 5lei/kg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: