Blog informatii diverse

Scriu si comentez stiri aparute despre optimizare site-uri, politica, alte evenimente

Bucuresti-Ploiesti-Urlati-Sangeru-ValeaCalugareasca- Filipesti de Targ- Floresti-Targsoru Vechi-Busteni –Sinaia-Mogosoaia-Bucuresti

Conace boieresti si palate din Muntenia 2014

telefon rezervari 0723.625.247

Ziua 1. Plecare din Bucuresti la ora 06.30 de la Muzeul CFR. Ne indreptam spre Prahova, resedinta multor boieri. Ne vom opri in Urlati pentru a vizita Conacul Boierului Bellu cu mobila de secol 19 si Foisorul care adaposteste o expozitie de fotografie a boierului Bellu, aparate vechi de fotografiat si costume care apar in fotogerafii (intrare 6 lei/pers).
Aflandu-ne pe taramul vinului, ne vom opri la o vizita cu degustare la Conacul Urlateanu (25 lei/pers). Ne indreptam apoi spre Sangeru unde vom poposi la Muzeul Satesc la conacul familiei treti-vistiernicului Andrei Bozianu Satesc (4 lei/pers) dupa care vom vizita Muzeul Pietrei (intrarea gratuita). In limita timpului disponibil, ne vom opri si in Valea Calugareasca la Crama 1777, unica in Romania, unde vom vedea si o expozitie de etnografie (3 lei/pers).
Ne continuam traseul cu Targsorul vechi unde ne oprim la Rezervatia arheologica si de arhitectura medievala Targusoru Vechi. Aici a fost vatra orasului medieval Targsor, una din resedintele domnesti ale Valahiei, ce dateaza din timpul lui Mircea cel Batran! La Filipestii de Trag unde vom vedea din exterior conacul boierului Pana Filipescu, actualmente in restaurare. Tot la Filipestii de Targ se afla resedinta bogatului postelnic al domnitorului Matei Basarab. Din pacate, astazi s-au pastrat doar zidurile si beciul, iar ruina reprezinta “atractia” comunei.
Ne continuam traseul spre Busteni, unde ne vom caza.
Ziua 2. Incepem cu vizita Castelului Cantacuzino de la Busteni (20 lei/pers). Ne indreptam apoi spre resedinta regala de la Sinaia, Castelul Peles si Pelisorul (30 lei/pers ambele castele). Incheiem lista palatelor, cu Palatul Mogosoaia (5 lei/pers). In cursul serii ajungem in Bucuresti.

TARIF 308 Lei / Persoana

În timpul excursiilor veţi fi însoţiţi de redactorul-şef al revistei Lumea Misterelor, Iuri Floroiu şi terapeuta Steluţa Tudose, sau de ghizi bine pregătiţi şi vor putea fi vizionate filme documentare. Taxele pentru vizitarea obiectivelor nu sunt incluse în tariful excursiei. La sugestia dvs., dacă vremea nu va permite efectuarea traseului stabilit, excursiile vor fi reprogramate. Abonaţii revistelor Lumea Misterelor şi Focul Vieţii, de asemenea membrii asociaţiei Rădăcinile Neamului Românesc şi clienţii fideli ai agenţiei de turism Your Holiday (Touroperator MUNTENEGRU) beneficiază de o reducere de 20 lei la oricare dintre excursii!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: