Blog informatii diverse

Scriu si comentez stiri aparute despre optimizare site-uri, politica, alte evenimente

Reteta vinete si capia – reteta pentru pus la iarna

Reteta vinete si capia de pus la iarna (viitoare)

Vinete si ardei copti

  • 6 kg vinete
  • 6 kg ardei rosu capia sau gogosar
  • 2 cani ulei
  • 1 cana otet mere (fara miere)
  • 1 paharel de otet obisnuit
  • 2 linguri sare
  • 1 cana de zahar tos
  • 1 lingurita de piper macinat

Vinetele si ardeii se coc, se curata si se lasa la scurs 4,5 ore. Intr-un lighean se rup vinetele si ardeii suvite, se presara sare si zahar dupa gust. (Eu le-am tocat si le-am amestecat.)

Se adauga otetul, piperul si uleiul apoi se amesteca usor cu 2 furculite. Se pune continutul in borcane si se fierb o ora din momentul in care dau in clocot. Se scot, se acopera cu paturi si se lasa la racit.

E o reteta pe care am primit-o si eu si desi eram neincrezator am pus vreo 5 borcane de 720 ml si am ramas surprins cat de buna la gust este. Am dat si unor prieteni, si lor le-a placut. Sper ca si voua sa va placa !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: