Blog informatii diverse

Scriu si comentez stiri aparute despre optimizare site-uri, politica, alte evenimente

Mancare de mazare cu orez si cabanos

Reteta de mancare de mazare cu orez

Ingredinte: mazare – am folosit un borcan de mazare, faina cu putina apa si sare. Separat aveti nevoie de apa si de orez si cabanos si castraveti murati sau alte muraturi, daca va plac, asta in sezonul rece. In sezonul cald puteti face salata de rosii, salata de alte cruditati: castraveti cu rosii, ceapa, ulei, otet si sare.

Mod de preparare: Intr-un vas se adauga o cana de apa, se spala mazarea se adauga in cratita unde s-a adaugat anterior apa, apoi se amesteca o cantitate de faina cu apa si se adauga in cratita unde se gaseste mazarea, pentru ca mazarea sa se omogenizeze. La aceasta mancare se adauga si sare dupa gust si / sau dupa necesitati.

Separat intr-un alt vas se adauga apa se lasa pana da in clocot, apoi se adauga orezul, noi am adaugat o cana si se mai lasa la un foc mediu aproximativ 10 – 15 minute. Compozitiile de mazare si de orez se adauga separat pe care o farfurie. Daca doriti puteti sa prajiti cabanos de post (de soia) sau de carne. Aceasta reteta de mancare de orez se poate servi alaturi de ganituri / salate – rosii, castraveti, ceapa, sare, ulei si otet, etc. sau varza rosie sau varza alba sau salata de sfecla rosie (vara sau in timpul sezonului, se poate si iarna dar costurile vor fi un pic mai mari) sau alaturi de muraturi: castraveti murati, gogosari murati sau pepene si gogonele murate, la alegere.

Va doresc pofta buna !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: