Blog informatii diverse

Scriu si comentez stiri aparute despre optimizare site-uri, politica, alte evenimente

Nucile cu mere sau nucile cu miere

Proprietati nuci si asocieri

Acest sezon este si sezonul nucilor. In supermaketuri pretu unui kg de nuca este de aproximativ 60 lei / kg, in timp ce in piete pretul unui kg de nuca variaza de la 20 lei / kg pana la 25 – 30 lei / kg – Pretul se refera la pretul per kg de miez de nuca.

Cateva dintre proprietatile nucilor – “Nucile contituie o bogata sursa de energie, continand multi nutrienti, antioxidanti si vitamine esentiale pentru o buna functionare a organismului.
Nucile au fost, inca din timpuri stravechi asociate cu intelectualii deoarece forma lor seamana cu cea a creierului. Acum stim insa, ca pe langa aceasta, ele sunt pline de factori care ajuta la pastrarea unei sanatati optime.” sursa informatiilor decostyle.mayra.ro

Cateva alte informatii despre nuc

“Nucul, Juglans regia L., este un arbore din familia Juglandaceae, răspândit în zona temperată și mediteraneană, atât ca floră spontană, cât și în culturi. Își are originea în zona geografică întinsă din Balcani spre est, până în Himalaya și sud-vestul Chinei. Cele mai mari păduri se află în Kârgâzstan, unde copacii se dezvoltă extensiv, în păduri aproape exclusiv de nuc, la altitudini de 1.000–2.000 m (Hemery 1998) — mai ales la Arslanbob, în provincia Jalal-Abad.

Nucul a fost introdus în vestul și nordul Europei din vremea romanilor sau mai devreme, iar în cele două Americi în secolul 17. Zonele importante ale culturii nucului cuprind Franța, Serbia, Grecia, Bulgaria și Romania (în Europa), China (în Asia), California (în America de Nord) și Chile în America de Sud. Mai recent, cultura nucului s-a răspândit pe scară largă și în alte regiuni: Noua Zeelandă și sud-estul Australiei.”
sursa informatiilor wikipedia.org
Nucile pot fi consumate sub diverse forme. Se poate consuma doar miezul, sau se poate consuma alaturi de miere, sau alaturi de mere. Nuca cu mere – nuca cu miere. Acestea ar fi cele mai simple modalitati de a manca acest fruct cu calitati si proprietati de exceptie. Miezul de nuca contine destul de multe calorii, asa ca nu veti putea consuma prea multe la o singura masa,

Nucile se mai pot adauga in prajituri, torturi sau chiar in cozonaci.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: