Blog informatii diverse

Scriu si comentez stiri aparute despre optimizare site-uri, politica, alte evenimente

Joaca de-a soarecele si pisica la Cotroceni

Presedintii interimar si supendat

Presedintele interimar Crin Antonescu care a guvernat o perioada de aproximativ 2 – 3 saptamani de zile ii va ceda locul presedintelui suspendat Traian Basescu (ales prin vot democratic de catre cetatenii Romaniei). In mod sigur acesta din urma nu mai are reprezentativitatea pentru a conduce tara, poate decat formal.

Nu sunt nici pro Crin Antonescu / Victor Ponta nici pro Basescu. Sunt pro o clasa politica care sa fie ales de catre oamenii acestei tari si care sa constientizeze pe cine si pentru cine au aceasta putere. Partidele politice au niste doctrine politice pe care oricum nici nu le respecta. Politicienii parasind corabia la cea mai mica dezlantuire a unei furtuni pentru a se pune la adapostul partidului care le ofere cea mai mare protectie si cele mai multe avantaje materiale.

Trebuie totusi remarcat (desi nu sunt un fan al lui Traian Basescu – desi am votat cu acesta de 2 ori si l-am sprijinit la prima suspendare) ca in perioada mandatului de presedinte al lui Traian Basescu justitia a fost mult mult mai independenta, comparatie facand si cu regimul lui Emil Constantinescu, dar mai ales cu regimul lui Ion Iliescu. Economia a crescut, desi meritul nu este numai al PDL sau al altor partide, oricum economia ar fi crescut.

Domnul Crin Antonescu are dreptate cand spune ca nu trebuie sa ne punem calus la gura si sa nu mai vorbim din cauza ca leul o ia in sus, dar oamenii care au credite in euro, si nu numai ei, or sa-l penalizeze atat pe dansul cat si coalitia USL. Aceasta coalitie pentru mine este un anacronism. Cum adica un partid de dreapta cu un partid de stanga coabiteaza ? E ca si cum ai spune ca apa si cu uleiul pot forma “o echipa”.

Oricum revenind sunt convins ca zilele urmatoare nu se va intruni cvorum in CSM pentru a lua act de demisia doamnei Pivniceru. Am motivele mele sa presupun asta, atat timp cat inca presedinte interimar este domnul Crin Antonescu. Si mai mult ca sigur ca are legatura cu justitia si procuratura 🙂 .

Totusi se poate sa ma insel, dar totusi asta este presupunearea mea. Din cauza asta am numit articolul joaca de-a soarecele si pisica la Cotroceni. Ramane de vazut in cat timp in vor valida pe presedintele suspendat pentru a reveni la Cotroceni…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: