Blog informatii diverse

Scriu si comentez stiri aparute despre optimizare site-uri, politica, alte evenimente

Captcha, ce este şi de ce se foloseşte captcha şi despre reCaptcha de la Google

Informaţii generale despre ce este captcha şi la ce foloseşte captcha (un fel de tutorial captcha 🙂 dacă pot spune aşa).

Câteva scurte informaţii despre ce este şi la ce foloseşte captcha în formulare / scurt tutorial captcha

CAPTCHA (pronunţat aproximativ ‘cæp-tşa) este o metodă automată de a determina dacă utilizatorul unui software (sit de Internet etc.) este o persoană sau un program de calculator. Numele metodei este acronimul expresiei englezeşti “Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart“; în engleză cuvîntul CAPTCHA seamănă fonetic cu cuvîntul capture (“a prinde”, “a captura”).

Forma cea mai răspîndită de CAPTCHA se prezintă sub forma unei imagini care conţine litere distorsionate pe care utilizatorul trebuie să le recunoască şi să le reintroducă de la tastatură, pentru a dovedi că el este o persoană, şi nu un program.”

Sursa informaţiilor wikipedia.org

Definiţia captcha conform Google

What is reCAPTCHA?
reCAPTCHA is a free CAPTCHA service that protects your site against spam, malicious registrations and other forms of attacks where computers try to disguise themselves as a human.

Ce este reCAPTCHA?
reCAPTCHA este un serviciu gratuit CAPTCHA care protejează site-ul dvs. împotriva spamului, înregistrărilor maliţioase şi împotriva altor forme de atac, unde calculatorul încearcă să pară că aibă un comportament uman.

Sursa informaţiei code.google.com

Fight Spam and Save Shakespeare / Luptă împotriva Spamului şi Salvează-l pe Shakespeare

One response to “Captcha, ce este şi de ce se foloseşte captcha şi despre reCaptcha de la Google

  1. Zoly June 28, 2011 at 11:55

    Ideea Google e buna, dar nu la nivel global. Cateodata mi-a bagat niste cuvinte grecesti de nu am stiut ce sa fac cu ele (semne omega, gamma etc). Am gasit pana la urma pe net un alt captcha mai simplut. Pentru formulare de contact prefer un CAPTCHA mai simplut cu validare ca lumea si restul filtrarii pe serverul de mail. Din cate am citit recent SPAM-Botii ce nu pot rezolva dau mai departe unui operator uman sau se afiseaza captcha pe diverse site-uri pornografice unde le rezolva altii pentru inca o poza deocheata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: