Blog informatii diverse

Scriu si comentez stiri aparute despre optimizare site-uri, politica, alte evenimente

Înotul, stiluri înot şi beneficii pentru sănătate

Înotul este un sport indicat pentru marea majoritatea a oamenilor. Poate fi practicat de toate categoriile de vârsta adultă, atât de persoane ajunse la varsta a treia cât si de copii, sau chiar de către gravide (Atentie ! Este recomandat să consultaţi un medic specialist înainte, pentru a ştii sigur că nu există contraindicaţii). Nu cunosc să existe contraindicaţii, dar este mai bine să luaţi toate măsurile de precauţie înainte.

Înotul ajută la dezvoltare uniformă a musculaturii, dar nu numai. Avantajele înotului sunt multiple, printre ele pot fi enumerate doar câteva: mareşte pofta de mâncare (datorită efortului depus), duce la îmbunătăţirea încrederii in sine / pe plan psihic (îmbunătăţeşte încredere în puterile proprii), etc.

Înotul poate fi alternat cu alergatul. Într-un articol anterior vă povesteam care sunt avantajele / beneficiile alergatului. Înotul ca şi alergatul lucrează aproape toate grupele de muşchi. Din cauza aceasta puteţi alege să le alternaţi. sau puteţi alege doar unul din cele doua sporturi.

Stilurile de înot cele mai cunoscute sunt:
stilul crawl (cunoscut mai popular si ca voiniceasca),
stilul câinesc (:) se înoată imitând înotul câinilor),
stilul bras (popular cunoscut şi ca stilul broască),
stilul fluture (imită zborul unui fluture “în apă”),
stilul de înot spate (se înoată în faţă cu spatele).

Ca stil de înot mai ar fi de adăugat înotul pe sub apă (aici intra şi scufundările). De menţionat ar mai fi pentru acest articol şi călcatul apei ca posibilitate de odihnă, dupa o perioadă de înotat în forţă. Inotul este o forma de odihna activa.

3 responses to “Înotul, stiluri înot şi beneficii pentru sănătate

  1. Pingback: Înotul, stiluri înot şi beneficii pentru sănătate | WIT.ro

  2. Lillee June 5, 2011 at 21:09

    Da, inotul este o forma de sport foarte benefica atat pentru sanatate cat si pentru alte aspecte. Nu ma pot lauda ca sunt experta in acest domeniu cu toate ca locuiesc in Constanta, spre rusinea mea. Insa, te astept cu un articol despre bicicleta-ciclism. 🙂

    • LuxDesign28 June 5, 2011 at 21:35

      Eu regret cu mai m-am dus sa inot. Bunicii din partea mamei sunt de pe langa Dunare si acolo erau niste canale. Intr-o zi am sarit intr-unul si nu am pus mainile in fata, cum faceam de obicei si aia a fost o saritura aproape “mortala”, am scapat doar cu nasul julit. A fost la mm saritura 🙂 . Chiar si acum ma mir cum de am scapat cu viata. Oricum nu a fost singura, mi s-a intamplat si cu bicicleta. Nu ma gandisem la un articol despre bicicleta, dar este o idee buna sa fac si un articol despre bicicleta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: