Blog informatii diverse

Scriu si comentez stiri aparute despre optimizare site-uri, politica, alte evenimente

Optimizare pentru motoarele de căutare (SEO) Search Engine Optimization pentru începători

Optimizare pentru motoarele de căutare (SEO) Search Engine Optimization pentru începători
Tocmai aţi terminat realizarea paginii web, aţi pus fisierele pe ftp şi aţi setat blogul sau pagina web, dar încă nu primiţi atât de mulţi vizitatori pe cât aţi sperat ? “Ceea ce dă ?” Şanse sunt, dar nu aţi pornit să lucraţi la unul dintre cele mai importante căi de promovare pe piaţă a site-ului dvs., şi anume optimizarea pentru motoarele de căutare sau mai bine spus Search Engine Optimization (SEO).

Ce este SEO-ul ?
Search Engine Optimization sau SEO, adică optimizarea pentru motoarele de căutare se referă la o colecţie de tehnici şi practici care permit unui site să primească mai mult trafic provenind de la motoarele de căutare (motoare de căutare cum ar fi: Google, Yahoo!, MicrosoftBing).
SEO-ul poate fi împărţit în două mari categorii:
– off-page SEO
(muncă care are loc separat de pagina web / site) şi
– on-page SEO
(site-ul web / pagina web se modifică pentru a o poziţiona mai bine în căutări)

Acest tutorial va acoperi cele doua parţi în detaliu !
Nu uitaţi, un site web nu este optimizat îndeajuns pentru motoarele de căutare dacă nu implică ambele optimizări on-page (pe pagina web) si off-page (in afara paginii web) SEO.

Ce nu este SEO-ul ?
SEO nu este cumpărarea de linkuri sponsorizate de la Google Adwords pentru a ajunge nr. 1 în căutări şi proclamarea că sunteţi nr. 1 în Google. Cumpararea de plasamente plătite în motoarele de căutare este un tip de Search Engine Marketing (SEM) marketing în motoarele de căutare, şi nu este acoperit de acest tutorial.

SEO-ul nu este ocuparea pozitiei nr. 1 în numele companiei. Dacă citiţi acest tutorial, cunoaşteţi deja că poziţionarea pentru cuvintele cheie cele mai cunoscute este aproape imposibilă, dar pentru cuvinte cheie specifice, ca de exemplu numele companiei, este mult mai uşoară (n.p.  – dar o companie care este pe internet, vrea totuşi cuvintele cheie imposibile, fiindcă doar aşa aduce pe site  vizitatori ţintă – care aduc beneficii afacerii !) .
Motoarele de căutare sunt de obicei suficient “de deştepte” pentru a vă acorda o poziţie implicită (asta dacă site-ul nu este penalizat).

Cine foloşeste SEO-ul ?
Dacă un site web este momentan pe poziţia 10 în Google pentru o frază în căutări, “cum facem rulouri de ou”, dar doreşte să urce pe poziţia 1, acest site trebuie să ia în considerare tehnicile SEO. Pentru că motoarele de căutare au devenit din ce în ce mai populare pe internet, aproape oricine încearcă să fie vizibil pe internet poate beneficia de un pic de “dragoste” din partea SEO-ului.

Articol preluat si tradus de pe site-ul tizag.com

One response to “Optimizare pentru motoarele de căutare (SEO) Search Engine Optimization pentru începători

  1. Pingback: Optimizare pentru motoarele de căutare (SEO) Search Engine Optimization pentru începători | WIT.ro

Leave a comment