Blog informatii diverse

Scriu si comentez stiri aparute despre optimizare site-uri, politica, alte evenimente

SEO ul local optimizare targetata local vs optimizarea globala

Optimizarea targetata local sau de ce este bine sa ne concentram eforturile pentru o optimizare localizata local in detrimentul unei localizarii globale. Pentru o afacere locala este inutil sa consume resurse pentru o optimizare globala de aceea recomandarea oricarui profesionist in domeniul SEO este aceea de optimizare localizata in functie de zona, judetul respectiv localitatea / orasul unde aceea firma isi desfasoara activitatea (prestari servicii, vanzare cu amanuntul / en detail, vanzare produse engros).

In primul rand firma / compania trebuie sa faca o lista a celor mai importante cuvinte cheie care sa cuprinda printre altele si localitatea, judetul, orasul, etc. unde va desfasurati activitatea de prestari servicii / vanzari / cumparari, etc.

Nu sunteti in cautari pentru cuvinte cheie mai importante dar care presupun o cautare “globala” atunci solutia este o localizarea folosind o combinatie de cuvinte cheie importante din punct de vedere al optimizarii in combinatie cu o lista de cuvinte cheie cuprinzand numele localizarii firmei. Acest in prima faza va va aduce un trafic suficient (recomandat pentru site-urile firmelor care 1. nu doresc sa investeasca bani in promovarea oferita de un profesionist in domeniu si 2 site-urilor care sunt la inceput de drum, solutie recomandata in primele 2 – 3 luni)

Pentru combinatii de cuvinte cheie si afaceri localizate competitia este mai scazuta, aceasta facilitand intrare in motoarele de cautare in primele pagini, chiar si in primele pozitii. Totusi trebuie precizat ca si traficul obtinut poate fi direct proportional, de aceea este recomandat sa apelati la un profesionist care pe termen lung sa obtina pentru site-ul dvs. pozitii organice mai bune in motoarele de cautare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: