Blog informatii diverse

Scriu si comentez stiri aparute despre optimizare site-uri, politica, alte evenimente

RSS Feed ce este si de ce este bine sa-l folosim

Sincer sa fiu la inceput nu stiam nimic despre RSS Feed. Auzisem acum ceva timp despre el, auzisem ca este un instrument foarte puternic de promovare si de distribuire a informatiei, dar nu stiam cum sa-l folosesc. Nici acum nu pot sa zic ca stiu totul, dar cat de cat mai ma descurc.

Ce este RSS Feed-ul ?

Conform wikipedia.org RSS este o familie de formate de fluxuri web, specificate în XML şi folosite pentru Web syndication. RSS este folosit (printre altele) pentru ştiri, weblog-uri şi podcasting. Abreviaţia este folosită pentru a face referinţă la următoarele standarde:

  • Really Simple Syndication (RSS 2.0)
  • Rich Site Summary (RSS 0.91, RSS 1.0)
  • RDF Site Summary (RSS 0.9 şi 1.0)

In continuare aflam tot de la wikipediaca: Web feed-urile oferă conţinut web sau sumaruri de conţinuturi web împreună cu legături către conţinutul complet al respectivei surse de informaţii şi alte metadate. RSS oferă această informaţie sub forma unui fişier XML numit feed RSS, webfeed, stream RSS sau canal RSS. În plus faţă de facilitarea sindicalizării, feed-urile web permit cititorilor fideli anumitor pagini să fie informaţi la actualizarea conţinutului de pe aceste pagini web, prin folosirea unui soft special numit aggregator.

În paginile web, feed-urile web (RSS sau Atom) sunt de obicei legate de cuvântul “Subscribe” (“Subscrie”), un pătrat portocaliu, un icon de feed, sau de literele XML sau RSS.

Daca doriti sa aflati mai multe despre RSS Feed puteti sa facei accesand urmatorul link.

De ce este bine sa-l folosim ?

Este bine sa-l folosim daca avem un blog pe care scriem articole, pentru ca utilizatorii se pot abona sau pot adauga link care sa preia ultimele articole afisate prin RSS Feed, in modul acesta putem obtine link-uri de calitate, catre articole care speram sa fie tot de calitate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: