Blog informatii diverse

Scriu si comentez stiri aparute despre optimizare site-uri, politica, alte evenimente

Recomandari monitorizari site-uri pe internet

Dupa realizarea unu site, dupa optimizarea lui pentru motoarele de cautare, dupa optimizarea densitatii cuvintelor cheie, etc. etc.  La sfarsit aveti nevoie de instrumente / tools pentru a putea sa vedeti de unde va vin vizitatorii.
(voi reveni si cu un articol in care voi realiza etapele pas cu pas, etapele de la realizare a unui site, pana la optimizarea lui, si promovarea si publicitatea pe internet)

Printre instrumentele recomandate de mine sunt: Google Analytics (daca aveti cont pe Gmail.com puteti sa va logati cu acesta) si Google Webmasters Tools. Si extern recomand pentru o monitorizare cat mai buna in special extremetracking.com (va puteti face la ei atat un cont gratuit cat si un cont platit) apoi in urmatoarea ordine recomand: hitstats.com (ofera cont gratuit si cont platit), cqcounter.com (cont gratuit) si sitemeter.com (ofera cont gratuit si cont platit)

Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va creati un cont gratuit, in prima faza, fiindca apoi puteti sa-l upgradati, daca doriti. In momentul realizarii contul veti trece adresa site-ului pe care doriti sa-l monitorizati, urmand ca la sfarsit sa vi se genereze un cod pe care trebuie sa-l inserati pe pagina sau paginile site-ului pe care deja l-ati trecut la realizarea contului.

Avantajele unui tracker sunt destul de mari. Veti putea vedea care sunt referrerii dvs., site-urile care va trimit vizitatori, motoarele de cautare refferer si pozitionarea anumitor cuvinte cheie (pentru care ati realizat optimizarea) in motoarele de cautare, eficacitatea sau ineficienta anumitor pagini.Veti putea realiza astfel mai usor o reoptimizare pentru o reindexare mai buna. Motoarele de cautare au o perioada de timp in care reindexeaza paginile, in functie de algoritmii pe care vi i-am prezentat anterior.

Pentru imbunatatirea densitatii cuvintelor cheie si a optimizarii paginilor  pentru motoarele de cautare voi realiza un alt articol.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: