Blog informatii diverse

Scriu si comentez stiri aparute despre optimizare site-uri, politica, alte evenimente

Lista web directoare web

O promovare eficienta inseamna inscrierea in directoarele web romanesti, pentr site-urile cu continut in limba romana, dar si in directoarele web internationale – care accepta site-uri de limba romana. In cadrul directoarelor web un loc aparte il ocupa directoarele Google dmoz.org (inscrieri gratuite)  si directorul Yahoo!(nu am auzit sa fi inscris site-uri gratuit, desi exista si posibilitatea asta, inscrierile platite au intaietate, dar nu garanteaza inscrierea! –  🙂 se nume semnul exclamarii ca in logo-ul lor).

Sa revenim la ale noastre. In prima faza va recomand dirpedia.ro care afiseaza o list directoarelor web romanesti n fucntie de diferite criterii – PR page rank – acordate de link direct sau neacordare de link direct, accesibilitate site, creare sau nu de cont… inscriere gratuita, platita sau doar link exchange, etc.
Daca aveti un director vi-l recomand, aduce trafic targetat !

In curand va voi face si eu o lista de directoare romanesti, pe care de-a lungul timpului le-am folosit si care mi-au adus trafic, mi-au acordat page rank si altele asemenea.

Atentie ! Pentru ca o inscriere sa fie cat mai buna, si sa aiba loc cat mai repede, respectati termenii si conditiile directorului unde vreti sa va inscrieti site-ul. In mae parte sunt termeni si conditii care se respecta pe toate directoarele, sunt anumite reguli de bun simt. Nu folositi CAPS LOCK in titlu sau descriere, faceti o descriere corect gramatical. Denumirile oraselor: Vaslui, Bucuresti, Arad, Timisoara, cu litera mare, apoi litere mici…

Folositi in titlu cuvinte cheie inserate aleator intr-un titlu corect gramatical si inteligibil. Nu folositi o insiruire de cuvinte cheie fara ncii o noima, riscati ca site-ul sa fie respins / sters din baza de date.
Titlu gresit – Paine, lapte, cereale, branza, fasole, vanzare
Titlu corectMagazin cu livrare la domiciliu vinde oua, lapte, branza

Aveti posibilitatea de a afisa titlul pentru a prezenta in cateva cuvinte, succint, despre ce este vorba pe site. In descriere, care de obicei variaza intre 255 si 500 caractere puteti detalia ceea ce nu ati putut spune in titlu, titlurile fiind de obicei de maxim 100 caractere, incluzand aici si spatiile (idem si pentru descriere).

Insa descriere trebuie de asemeni sa nu realizati o insiruire de cuvinte cheie, sau o descriere corecta gramatical, dar care sa fie scrisa cu CAPS LOCK. Va asigur ca niciuni webmast, detinator al unui director web nu ii face placere sa rescriere aceea descriere, si va asigur ca dorim sa va inscriem site-urile. 🙂 nimeni nu isi “taie craca de sub picioare” – “vorba cantecului”, nu vreau sa spun fraze stereotipe.

Aveti mare atentie cand va inscrieti site-ul in dmoz.org sa respectati intocmai termenii si conditiile, altfel riscati ca site-ul sa nu fie inscris, sau ca inscrierea sa dureze foarte mult de la trimiterea formularului cu datele dvs.

De ce este util sa va inscrieti in directorului Google. Fiindca directorul Google detine o multitudine de directoare din toate lumea, in acest fel promovarea site-ului dvs. fiind foarte bine propagata pe internet. Aceasta propagare are loc intr-un timp destul de mare.

Sper ca aceste informatii sa va fie de folos. Daca aveti nelamuriri aveti la dispozitie formularul prin care puteti adauga comentarii. Daca am gresit ceva va rog sa ma corectati. la fel daca am omis ceva..

Va doresc succes !

8 responses to “Lista web directoare web

 1. Viorel Grecu May 14, 2011 at 19:45

  Foarte interesant !

 2. Lotus May 16, 2011 at 6:54

  În afară de link-ul spre blog, cu ce mă ajută un director web? Cine intră astăzi pe directoare să caute site-uri sau chiar şi bloguri? Şi acel director de câştigă prin faptul că se înscrie multă lume în el? Ce sens are să ţii un director web?…

  • LuxDesign28 May 16, 2011 at 7:12

   In afara de link-ul catre blog el poate acorda page rank pentru motoarele de cautare (link dofollow, dar doar pentru site-urile sau blogurile care devin partenere sau care cumpara link sponsorizat). In ziua de azi intra firmele de web design care ofera si servicii de promovare pentru clientii lor, si care cunosc avantajele inscrierii intr-un director web, dar si alti utilizatori. Ei afla de un director web prin intermediul motoarelor de cautare, al diversilor reffereri, etc.

   Ce castiga acel director ? Pai el castiga PR / page rank, castiga incredere / reputatie in motoarele de cautare dea lungul anilor. Un webmaster mai castiga si bani prin faptul ca vinde spatii publicitare / prin bannere si link-uri sponsorizate, inscrieri link-uri platite preferentiale de categorie, isi monetizeaza site-ul (Google Adsense), etc.

   Sensul pentru care s-ar merita tine un director web sunt cele enumerate mai sus 🙂 . Ma gandesca ca am fost suficient de explicit.
   Pentru ca o inscriere intr-un director web se poate inscrie si RSS Feed-ul daca site-ul sau blogul dispune de unul si se mai pot adauga si cuvinte cheie sau taguri (pe directorul pe care-l administrez trebuie creat un cont de utilizator, doar acestia beneficiind de aceste servicii).

  • LuxDesign28 May 16, 2011 at 7:18

   Hai sa facem o diferenta intre cele doua site-uri / bloguri…
   Blogul Matinal – http://blog.matinal.org/ Trafic – http://extremetracking.com/open;sum?login=bmlotus Interval de timp 81 de zile
   Director web luxdesign28.ro – http://director-web.luxdesign28.ro Trafic http://extremetracking.com/open;sum?login=zwqdir Interval de timp 1643 de zile

   Se observa cumva vreo diferenta ? Site-urile mele mi-au adus o anumita independenta financiara.

   • Lotus May 16, 2011 at 8:06

    Sincer nu văd mare diferenţă la trafic. Ai cam 150-200 unici / zi, ceea ce este foarte puţin pentru câştiguri din google adds. Diferă, e drept, referalii sau cum se numesc. La tine predomină Google cu 87% în timp ce 92% din vizitatorii mei provin de pe alte site-uri şi doar 8% din Google. Dar asta este de înţeles datorită specificului celor două site-uri, plus că blogul meu a luat fiinţă abia în ianuarie (anul curent).

    Câştigi ceva din acest director ? Ai legături sponsorizate ? Iar pe http://www.luxdesign28.ro au şi mai puţin trafic.

    Şi încă ceva: dacă îţi merge aşa de bine, de ce nu faci blog pe domeniul tău? De exemplu luxdesign28.ro/blog sau blog.luxdesign28 ? Nu pe wordpress.com, unde nu poţi face chiar ce vrei tu (de ex pune reclame sau folosi domeniul tău)…

   • LuxDesign28 May 16, 2011 at 8:15

    Acum da. In ultimul timp google a facut niste schimbari de algoritm, in plus am facut niste modificari la director si am pierdut multe pagini. A trebuit sa o iau de la inceput. La un moment dat directorul a avut PR 5 urca spre PR 6 si avea in jur de 1.500 – 1.600 vizitatori unici, daca nu si mai mult.

    Si pe site-ul http://www.luxdesign28.ro am facut cateva modificari, am renuntat la un design vechi si la mai multe pagini. Din cauza asta am pierdut trafic. Ai dreptate in legatura cu blogul. Dar in prima faza vreau sa il testez, fiindca nu prea sunt obisnuit sa scriu, si nu stiu daca voi continua 🙂 . In functie de rezultate.

    Oricum pot oricand sa imi creez si un blog acolo pe alta tema. Cu cat am mai multe pagini, site-uri / bloguri, cu atat mai bine. Aici paginile pe care le realizez ofera PR. Tot ceea ce imi doresc este sa furnizez informatii de calitate. De ce crezi ca am un singur domeniu ? Monetizarea se poate face pe mai multe site-uri, iar banii intra in acelasi cont.

   • Lotus May 16, 2011 at 8:50

    Ok, atunci hai să îţi trimit eu nişte vizitatori pe blog, pe articolul cu imperiul bulgar, o să ai trafic mai mare vreo câteva zile, începând de azi… 🙂

   • LuxDesign28 May 16, 2011 at 8:58

    🙂 Multumesc !

    Nu stiam despre imperiul bulgar, dar am un prieten care este profesor de geografie si are si cunostinte de istorie. El mi-a spus mai multe lucruri pe care nu le stiam din istoria Romaniei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: