Blog informatii diverse

Scriu si comentez stiri aparute despre optimizare site-uri, politica, alte evenimente

Algoritm motor de cautare Google

O sa vorbesc un pic despre motorul de cautare Google, deoarece este unul dintre cele mai folosite motoare de cautare in Romania, daca nu cel mai folosit 🙂 . Google este cel mai folosit motor de cautare iar ca si servicii de mail gratuit utilizate de romani Yahoo!Mail este cel mai folosit…

Revenind la ale noastre.. Google foloseste un algoritm pentru diferentierea in cautari a site-urilor web. Nu se pot clasa doua sau mai multe site-uri pe aceeasi pozitie si evident ca trebuiau gasite niste modalitati de diferentiere si departajare intre ele. Mi se pare logic si normal.

Pana de curand, respectiv pana in anul 2010 Google folosit in algoritmul sau alta metoda de calcul, fapt evidentiat de anumite “anomalii” care au avut loc in ultima perioada de timp, observabile cu ochiul liber.

Din ceea ce am putut citi si invata, atat din propria experienta cat si de la ceilalti webmasteri unele variabile in acest / acel algoritm au fost sau sunt: varsta domeniul, credibilitatea domeniului de-a lungul timpului, link-urile inbound si link-urile outbond (link-urile interne si link-urile externe care directioneaza catre el si care ofera PR page rank si credibilitate), calitatea informatiilor livrate utilizatorilor motorului de cautare, etc. Acestea ar fi cele mai importante.

Doar link-urile inapoi / backlink-urile care ofera link dofollow sunt importante, daca doriti sa obtineti pozitii bune in motoarele de cautare. Backlink-urile cu atributul rel=”nofollow” sau link-urile back cu redirect sau curedirect cu java nu ofera PR juice / suc PR pentru motoarele de cautare si conteaza doar in masura in care pot aduce trafic pe acel site.

PR juice-ul se calculeaza cunoscund PR unei pagini (fiecare pagina a unui site are un PR de sine statator) si impartindu-l la numarul de link-uri atat link-uri interne ca si link-uri externe.

De retinut ! Pentru ca un link sa fie considerat ca avand atributul dofollow el trebuie sa nu contina nici un rel setat in link – De exemplu <a href=”http://director-web.luxdesign28.ro&#8221; title=”Director web luxdesign28.ro” target=”_blank”>Director-web.luxdesign28.ro</a> codul html adaugat este considerat dofollow – asa este “default”.

One response to “Algoritm motor de cautare Google

  1. Pingback: Completare la articolul anterior legat de algoritmul Google « Luxdesign28's Blog web design SEO SEM internet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: